L'Ajuntament de Montbui ha aprovat inicialment el primer Pla d'Ordenació d'Urbanística Municipal (POUM)

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

Aquest dimecres al migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de Montbui una sessió extraordinària del Ple Municipal on s’ha realitzat el sorteig dels membres de les taules electorals de les eleccions generals del proper 28 d’abril i, on, per sobre de tot, s’ha aprovat inicialment el document de referència en el planejament urbanístic de Montbui: el POUM, el full de ruta que ha de guiar la planificació estratègica de l’urbanisme montbuienc per a les properes dècades.

Com va explicar l’Alcalde Teo Romero, “el nou POUM de Montbui permetrà que Montbui s’actualitzi a la normativa vigent en materia d’urbanisme, substituint a les Normes Subsidiàries de planejament que van ser aprovades l’any 1982, i que encara són vigents”. El document ha estat realitzat durant els darrers dos anys per l’empresa LAND Urbanisme i Projectes SLP.

En aquest Pla es plantegen alguns dels grans projectes en matèria de comunicació del Montbui dels propers anys, entre els quals sobresurt la possibilitat de guanyar un quart pont d’accés amb Igualada per un vial “oest” paral·lel al carrer de La Mercè, que uneixi la zona esportiva amb Vista Alegre i posteriorment amb Igualada per la zona del Pla de La Massa. També es contempla la variant de la C-37 al Nucli Antic, entre d’altre projectes.  

 

Ara, termini d’exposició pública i possibles al·legacions

Després de la seva aprovació inicial, el POUM s’exposarà al públic durant 60 dies, segons es va donar a conèixer en el mateix Ple Extraordinari. Durant aquest període d’informació pública (tràmit obert a la tota la ciutadania) es podran presentar al·legacions.

De la mateixa manera el POUM aprovat es sotmetrà al tràmit d’informe dels organismes competents i a l’audiència dels municipis colindants. A continuació es procedirà a l’aprovació provisional del POUM pel Ple de l’Ajuntament, que ha d’incorporar la resolució individualitzada i raonada de totes i cadascuna de les al·legacions presentades. El POUM, un cop aprovat provisionalment, es trametrà al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva, la qual va a càrrec del Conseller de Territori i Sostenibilitat. Entra en vigor un cop es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 08:27