Comunicat informatiu COVID-19 (dimecres 25 de març)

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 00:00


 

En la compareixença diària, els Alcaldes de la Conca d'Òdena han fet extensiu l'agraïment i reconeixement de la tasca del personal sanitari també als serveis funeraris municipals de la Conca d'Òdena i han destacat, per veu de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que, "atesa la situació de confinament i al brot de coronavirus, als cementiris dels nostres municipis s’han reforçat els serveis. En un moment en què podem preveure un tensament de l’activitat del crematori municipal, hem decidit conjuntament amb Funerària Anoia -l'empresa que gestiona aquest servei municipal-, ampliar la zona refrigerada amb un dispositiu mòbil". El batlle ha afirmat que esperen que "no s'hagi d'usar, no està en funcionament i en la situació actual no hi ha previsió d'activar-lo".

Els Alcaldes de la Conca agraeixen la tasca que realitza Funerària Anoia i recorden que a qualsevol persona que sigui víctima d'aquest episodi de coronavirus se li ha de garantir un tracte "digne i humà".

Durant la trobada s'ha confirmat  la suspensió de la 28a Fira Aerosport que s'havia de celebrar els propers dies 9 i 10 de maig.

Alerta del CECAT per possibles nevades

Els Alcaldes han recordat també la possibilitat que demà pugui nevar a les cotes d'entre 400 i 600 metres. "Això ens preocupa, l'Ajuntament d'Igualada i la resta d'ajuntaments ja han començat a preparar el dispositiu per si hi hagués una nevada; estem preparats, però volem demanar a les administracions que són titulars de totes aquelles carreteres que condueixen a les nostres ciutats des de l'autovia A-2, fins a carreteres comarcals de la Generalitat o les provincials, titularitat de la Diputació, que extremin les mesures de prevenció quant a neteja. Ens preocupa que tots els professionals de l'Hospital d'Igualada o dels centres d'atenció primària o serveis bàsics puguin arribar als seus llocs de feina", ha dit.

Els Alcaldes també han volgut fer un recordatori de no fer cas a informacions falses que corren per les xarxes. Durant la compareixença, Marc Castells ha afegit que "en uns moments excepcionals, l'Estat hauria de ser més ambiciós amb les mesures que han pres i penso que aquestes mesures no acompanyen per res el teixit econòmic del nostre país, els autònoms i petites i mitjanes empreses". Castells ha remarcat que "el confinament és fins a nova ordre. Estem sotmesos al que dictaminin. No podem fer altra cosa que esperar que Sanitat i Interior dictamini el millor per a tots nosaltres i que ens diguin si la previsió és mantenir o no mantenir aquest dispositiu".

Sobre la resolució de les baixes ILT per als treballadors confinats que no poden sortir de la Conca o viceversa, que encara no apareix al DOGC, Castells rebutja que sigui "un problema polític". "És un problema de gestió en un moment de crisi molt gran. Demano, per responsabilitat, que les administracions responsables estiguin a l'altura de les circumstàncies. Portem ja molts dies en aquesta situació. Volem agrair al Govern de la Generalitat la resolució i ara estem a l'espera de l'autorització. No hauria de ser difícil fer-ho. Estic en contacte permanent amb la delegada del Govern central i em diu que hi estan treballant i no podem fer altra cosa que esperar. Però exigim que sigui el més ràpid possible", ha conclòs.

La deixalleria municipal romandrà tancada fins a nou avís

Seguint les recomanacions d'Agència de Residus de Catalunya, i fins a nou avís, la deixalleria municipal de Montbui romandrà tancada. Es recomana a al ciutadania el màxim civisme i gestió responsable dels residus fins que es pugui tornar a restablir el servei. D'altra banda, la recollida ordinària de residus municipals queda completament garantida.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 15:53