Comunicat informatiu Covid-19 (dimecres 13 de maig): Dos mesos després del tancament perimetral, la Conca s'apropa al control de l'epidèmia de Covid-19

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 00:00

Els ajuntaments, a través de l'Aliança per la Conca, repartiran durant la setmana que ve al voltant de 14.000 mascaretes entre els ciutadans i ciutadanes majors de 65 anys

 

 

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d'Òdena, per veu de l'alcalde d'Igualada Marc Castells han valorat de forma positiva que en la pitjor situació possible la Conca d'Òdena ha mostrat esperit cívic i disciplina, quan es compleixen dos mesos de confinament.

Les autoritats han explicat que s'està tendint cap a la normalitat pel que fa a la taxa de mortalitat biològica del territori (10 defuncions durant la darrera setmana). També s'ha apuntat que ara mateix hi ha 77 llits lliures a l'Hospital d'Igualada, dels 211 existents. Hi ha 23 persones ingressades per Covid-19 positiu. I hi ha 5 persones ingressades a la UCI que pateixen el coronavirus.

També han explicat les autoritats que a Atenció Primària no baixen els casos positius de Covid-19, però que els quadres clínics que estan tenint aquests pacients en molts casos no requereixen atenció hospitalària. En aquest sentit, han valorat que es facin test des dels Centres d'Atenció Primària (CAP) i han reiterat la demanda de tests massius a la ciutadania del nostre territori.

Els alcaldes i alcaldesses demanen a la població que no hi hagi cap relaxament. Cal continuar extremant les mesures d'aïllament social, la higiene personal i l'ús de mascaretes

Les autoritats han valorat el fet que els ajuntaments del territori han treballat plegats en tot moment. Set ajuntaments governats per cinc forces polítiques diferents han mostrat, segons Marc Castells "un exemplar exercici d'unitat, transparència, comunicació veraç i eficaç. L' exemple d'aquesta crisi ens servirà per a l'Aliança per la Conca".

L'Aliança per la Conca està integrada pels alcaldes i alcaldesses del territori, així com per representants dels agents econòmics i socials per bastir el que ha de ser un procés de reactivació econòmica que ajudi a combatre l'emergència social derivada d'aquesta crisi sanitària.

Els alcaldes i alcaldesses han reiterat el compromís d'estar al costat i de donar suport a les persones i col•lectius en situació de vulnerabilitat i han lamentat que continuen sense solventar-se les baixes laborals d'aquelles persones residents fora de la zona confinada perimetralment.

Les autoritats han explicat que dilluns van demanar al President de la Generalitat Quim Torra plans específics i especials per a la Conca d’Òdena, atès que es tracta d’un territori que ha patit una situació singular i encara més complexa que la resta del país a causa del confinament perimetral que va patir durant 24 dies.

Marc Castells ha dit que la propera setmana es farà un anunci important per part dels regidors i regidores de Promoció Econòmica dels municipis de la Conca sobre unes importants mesures econòmiques consensuades.

Els municipis afectats repartiran durant la propera setmana 14.000 mascaretes que arribaran als domicilis de les persones majors de 65 anys residents a la Conca d'Òdena, en un sobre, amb el logo de l'Aliança per la Conca. Això ha estat possible per la donació que ha fet una empresa del territori.

Els alcaldes i alcaldesses han anunciat, per últim, que han sol•licitat reunir-se amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i amb la consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón.

 

Darrera actualització: 13.05.2020 | 18:15