Comunicat informatiu COVID-19 (dimarts 24 de març): Mesures específiques a nivell tributari per fer front a la crisi sanitària del COVID-19

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 18:20

Durant la compareixença celebrada avui al migdia a l'Ajuntament d'Igualada, amb l'Alcalde d'Igualada Marc Castells com a portaveu dels Alcaldes de la Conca, s'han donat a conèixer algunes de les mesures que prendran els Ajuntaments dels municipis de la Conca a nivell tributari, per tal de fer front a la crisi del COVID-19. 

A Montbui les diferents mesures que s'aplicaran per decret són:

0.- L’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, que actualment es troba en període voluntari de pagament, es prorroga el seu pagament fins el 2 de juny de 2020. Pels ciutadans que el tinguin domiciliat, el càrrec en el compte bancari es realitzarà l’1 de juny de 2020.

1.- Ampliar fins el 30 d’abril de 2020 els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març de 2020.

2.- Ampliar fins el dia 20 de maig de 2020 els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març de 2020.

3.- Ampliar fins el dia 30 d’abril de 2020 el termini de pagament de les fraccions o ajornaments concedits abans del 18 de març de 2020, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril de 2020

4.- Ampliar fins el dia 20 de maig de 2020 el termini de pagament de les fraccions o ajornaments concedits després del 18 de març de 2020.

5.- Suspendre l’emissió de rebuts pel cobrament de les quotes corresponents als serveis que no s’hagin pogut prestar, amb motiu del confinament creat per la situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19, serveis com els esportius, llars d’infants, tallers i cursets, entre d’altres.

6.- Ajustar les liquidacions de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires i en relació al mercat no sedentari, en proporció al temps en què no s’hagi pogut realitzar l’ocupació per causa del COVID-19.

7.- S’adoptaran, prèvies les corresponents resolucions, totes aquelles mesures en matèria tributària, que siguin necessàries per a pal·liar els efectes de la situació d’alarma que estem vivint a conseqüència del COVID-19, dins del marc de la legislació vigent.

A més a més, amb la voluntat d’ajudar les empreses a superar la dificultat de la seva situació, els ajuntaments treballaran per reduir els terminis de previsió de pagament de les factures dels seus proveïdors a 30 dies. 

Durant la compareixença també s’ha informat que ahir van arribar les 4.000 mascaretes que esperava l’Hospital d’Igualada i també s'ha recordat que durant les properes hores està previst que es publiqui la resolució de la Generalitat que garanteix els drets laborals dels treballadors confinats a la Conca d’Òdena amb llocs de treball fora de la zona confinada.

Finalment els Alcaldes han fet novament una crida a la ciutadania perquè tothom es guiï per la informació donada pels canals oficials. També han enviat el condol als familiars de les víctimes del coronavirus i han agraït a la societat civil de la Conca d’Òdena la seva col·laboració i civisme.

La roda de premsa d’avui també ha comptat amb la compareixença de Xavier Vives, de l’associació Igualada Disseny, qui ha explicat que des de TIC Anoia i Igualada Disseny s’ha fet una crida per treballar productes d’impressió 3D que necessitin els centres sanitaris.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 11:38